פרסונה שמגדירה את עצמה "דיגיטל" לא יכולה להגיע לראיון עבודה פחות מסופר מוכנה כולל שאלות וחשיבה ביקורתית. איך להתכונן לראיון עבודה בדיגיטל? חמש נקודות שיגרמו לכם להתקבל לתפקיד הבא. שירי גרוסברד, שותפה מייסדת בחברת Join Digital Talent Agency חולקת איתנו את הטיפים הטובים ביותר- לגזור ולשמור.
התשובה לשאלה איך להגיע מוכן לראיון עבודה בדיגיטל היא פשוטה ואתם יודעים אותה היטב. להתכונן. השאלה האמיתית היא מה זה בדיוק אומר "להתכונן" וכמה זמן והשקעה נדרשים מכם לצורך כך.
בעולם הדיגיטל שמאופיין בדינמיות ובשינויים תכופים, קלישאות כמו "מי שמכין בשישי – נח בשבת", "ידע זה כוח" ו"מי שלומד מתקדם" נכונות להחריד. לקראת ראיון עבודה דרושה פה מידת השקעה לא מבוטלת, כך שהמלצתנו הראשונה היא למעשה לתעדף ראיונות ולהחליט מראש באילו תרצו למקד את האנרגיה ולהשקיע את המאמץ הכרוך בהכנה.
- הבסיסי: אתר הבית
קיבלתם את הטלפון המיוחל ונקבע לכם ריאיון. הדבר הראשון שתעשו הוא להיכנס לאתר הבית של החברה. אבל עיון מעמיק אינו מספק. זה המקום לשאול את עצמכם שאלות. נסו לשאול את עצמכם האם אתם יודעים עכשיו להגדיר מה בדיוק החברה עושה, האם תצליחו להסביר זאת לחבר? נסו לאמץ ראייה ביקורתית – מה עובד ולא עובד באתר עצמו ובאיך שהחברה מנסה להסביר את עצמה.
עכשיו, אתר הבית הוא הבסיס בלבד. פרסונה שמכנה עצמה 'דיגיטל' לא יכולה להרשות לעצמה להסתפק באתר הבית בלבד. פייסבוק, אינסטגרם, יו-טיוב- כל הערוצים האלה מספרים את הסיפור המלא של החברה וחשוב שכבר לראיון תגיעו עם איזו תפיסת עולם לגבי המקום הזה ולבוא מוכנים להישאל על כך. את הלינקדאין שלהם בדקתם? וזה מביא אותנו למשימה הבאה.
- לינקדאין.
זה המקום ללמוד על החברה ובמיוחד על האנשים שלה. עברו על רשימת העובדים, יכול להיות שיש לכם מכרים משותפים, נסו לאתר את המראיין או המראיינת שלכם. ההיכרות מתמונה למציאות מרככת את המפגש וגם יכולה לשבור את הקרח כשמוצאים חברים משותפים, תחביבים משותפים, לימודים באותו המוסד או ששניכם צופפיניקים מושבעים (האחרון באופן מפתיע מתברר כפותח דלתות מעולה- 'היה נכון').
זכרו, לינקדאין מאפשר לאדם שהסתכלת עליו לראות שעשית זאת. אין לכם במה להתבייש וזו לא חדירה לפרטיות, לינקדאין היא רשת פרופסיונאלית פתוחה לכל ולכך היא נועדה. אנשי דיגיטל מצופים להשתמש בה. ובמילים אחרות, אתם רוצים שהמראיין או המראיינת שלכם ידעו שצפיתם בפרופיל שלהם לפני הריאיון.
- הדלת האחורית
GlassDoor מפתיע אותנו כמה מעט ישראלים משתמשים בפלטפורמה הנהדרת הזו. הפלטפורמה מאפשרת לכם אחרי תהליך סקירה לקרוא עדויות של עובדים מבפנים על החברה, ובמיוחד על השכר שהם מדווחים שהם מקבלים. זו דלת אחורית שקופה והיא נשענת על לינקדאין ביסודה להצלבת המידעים. החברה הוקמה בעקבות טעות שעשה בזמנו מנכ"לExpedia רוברט הוהמן כשהשאיר במדפסת את תוצאותיו של סקר עובדים. ביחד עם ריץ' ברטון (מייסד Expedia) החלו השניים לחשוב מה היה קורה אילו התוצאות האלו היו מגיעות לקהל הרחב ושיערו כי בעצם יש כאן שירות מעולה לאלה המחפשים לקבל החלטות מקצועיות.
חכמת ההמונים בדלת האחורית. תיכנסו, תבדקו, אולי תמצאו שם מידע מעניין על החברה שאתם מתראיינים בה. רק כדאי שתדעו שעל הדרך תתבקשו גם אתם לשתף מידע משלכם.
- הלחיצה הסודית
BeTheOne את הפלטפורמה הזו ייסד מחפש עבודה שרצה להשיג יתרון תחרותי בענף תחרותי. לו יהיו לו את השאלות ששואלים בראיון מראש, יוכל להתכונן טוב יותר לקראת המפגש עם מעסיק פוטנציאלי. כך נולד המיזם הזה שכולו מידע שמשתפים מועמדים, שהיו בראיונות ומשתפים בשאלות. בעוד אנחנו מדברים מתהווה שם מאגר שהוא עוד קטן ומוגבל, אבל עדיין מעניין ויעיל. אל תיבהלו מכך שהם עוד בגירסת בטא, זה כך כבר הרבה זמן.
- למטיבי לכת
סיפור אמיתי: מועמד שנבחן לתפקיד בחברת FinTech לקח את הריסרץ' לשלב הבא. במהלך הריאיון הוא סיפר למראיינת, אשת HR ותיקה בחברה, דברים שהיא עצמה כבר שכחה או אפילו לא ידעה על מהלכים שהחברה עשתה. היא כל כך התרשמה מהמחקר העמוק ומהתובנות שהיו לו, כולל רשימה של באגים וטעויות שהוא מצא בכל מיני פרסומים ובאתר שלהם שהיא פסלה אותו לתפקיד שהוא נבחן אליו והציעה לו תפקיד אחר ובכיר יותר בחברה.
ונקודה אחרונה חשובה, בעולם התעסוקה שעל דגלו חרוט דיגיטל, המועמדים מצופים לדעת. נקודה.
למעשה התכונה הראויה ביותר לאיש דיגיטל היא היכולת לחקור וללמוד – כי זה מה שהשוק הזה דורש מעובדיו כל הזמן. אם תפגינו את היכולת הזו בהכנה לראיון, היא תסייע לכם גם בתפקיד ובהחלט תשפר את יחס ההמרה במציאת התפקיד הבא.
ספרו לנו אם עזרנו לכם?
בהצלחה!
everyone should read this!