ים, תומר ועידן החליטו שהם מתחילים פרוייקט צד של 'סופי שבוע'. הפרוייקט הוקם כדי לתת מענה על שתי בעיות קשות בעולם השיווק הדיגיטלי: האחת עודף אדיר של תכנים ברמה מאוד נמוכה והשניה היא שהפלטפורמות הקיימות היום להפצת תכנים הם קלות למניפולציה ■ Zest מגיעה לפתור בדיוק את זה ואותו פרוייקט סופ״שים נהיה חצי משרה בזמן שהם נהנים מגידול של מאות אחוזים בכל שבוע
– איזו בעיה הסטארטפ שלכם בא לפתור?
"המוצר הוא מוצר לאנשי שיווק, לכן כל ההתייחסות שלנו משלב החזון דרך האיפיון ועד לבניית המוצר, בניית Roadmap ומן הסתם גם השיווק היא בהתאם לסגמנט הזה בלבד. בקצרה, בעולם השיווק יש שתי בעיות מרכזיות שקשורות בתוכן:
ראשית, ישנו עודף עצום של תכנים ברמה נמוכה וחסרי כל ערך מוסף. התכנים האלה מיוצרים בשביל אינטרסים ספציפיים כמו לגרום לבלוג מסויים להיות יותר SEO Friendly, או בשביל להגיד שאנחנו עושים Content Marketing כי זה הרי חלק אינטגרלי מכל אסטרטגיית שיווק. יש גם כאלה שפשוט לא יודעים איך לייצר תוכן עם ערך מוסף.
שנית, הפלטפורמות הקיימות היום להפצת תכנים שיווקיים הם קלות למניפולציה ובכך אותם אנשי שיווק שמפיצים את התכנים שלהם על גבי אותן פלטופרמות, ומשחקים עם האלגוריתמים שלהם, גורמים חשיפת יתר של תכנים – שלא באמת יש בהם איזשהו ערך מוסף.
שתי הבעיות הללו יוצרות עומס יתר על אנשי השיווק שכן קשה להם לימצוא את אותם תכנים שנחשבים Golden Nuggets בתוך כל ערימת העפר הזו של התכנים וכאן Zest נכנסת לתמונה."
– איך התגבש אצלך הרעיון של Zest?

"אני 11 שנים בתחום. הקמתי ווב אייג'נסי בגיל 25, בשנתיים הגענו לכמה עשרות עובדים ומינכלתי את החברה במשך 4.5 שנים. אח"כ יעצתי לכמה מותגים גדולים כשמה שאני מתמחה בו זה הקמת מערכי שיווק in house בסקיילים גדולים, בניית מסעות הלקוח, הובלה להמרה ומשם expansion.
ב-4 השנים האחרונות אני סמנכל שיווק ב-Webydo, סטארטאפ שגייס 18 מליון דולר, מונה כ-50 עובדים, 300 אלף משתמשים והרבה דם, הרבה יזע והרבה דמעות של כל הצ'יפים וצוות העובדים.
זסט הוקמה לפני חצי שנה עם עוד שני שותפים ששניהם אושיות-על בעולמות שלהם: תומר לרנר- עיצוב ומוצר ועידן ילוביץ' – ארכיטקטורה, פיתוח ו R&D. לכולנו שערות לבנות על הראש ו"צלקות על הפנים" מנסיון עבר.
עכשיו, למה סיפרתי את כל זה? כי יש אלמנט שחבוי בי ומניע אותי בכל תפקיד או מיזם שהייתי שותף בו. האלמנט הוא לפתח אנשים (לא מוצרים) ולעזור למי שמצדדיי, מעליי ומתחתיי ללמוד, להתמקצע, להצליח, לא לוותר, לצרוך עוד ידע ולעוף קדימה. להרגיש מוצלחים על ידי ידע וניסיון. הדחף הזה גרם שבכל יום בעשור האחרון הייתי שולח עשרות (מילולית) של כתבות שהייתי קורא לאותם אנשים שמסביבי- עובדים, בוסים, שותפים, קולגות מהארץ ומחו'ל ואפילו להורים שלי ולאחיות שלי. לפני שנה אמרתי לעצמי שזה לא הגיוני שאני משקיע שעה+ ביום לשלוח לכולם תכנים ושהכי טוב שאני פשוט אצור מקום שבו עולים רק התכנים שלי ושכל החברים פשוט יגיעו לשם. ככה זסט נולדה. בחרנו את המדיום הזה של הניו-טאב כי קודם כל אין בו הרבה שחקנים וידענו בבירור שהטריו הזה ידע לתת תוצאה סינרגטית בעלת ערך מוסף גבוה למשתמשים. קטלו אותנו בהתחלה ואמרו שזה יותר מדי חודרני אבל בתוך מספר חודשים הגענו למעל 2,000 משתמשים אקטיביים בכל שבוע. הערכים שמוטמעים בזסט ובתכנים שעולים בו הם שקיפות, ערך מוסף חזק, עומק, תוכן שמניע לפעולה, טריות או אקטואליות של התוכן, לא ממותג וחינם. באיזשהו מקום, הסיבה שבזכותה הקמנו את המיזם הזה והערכים שגורמים לנו לאשר או לפסול תכנים, מייצגים אותנו כאנשי מקצוע. ככה אני מרגיש לפחות."
– איך אתם פותרים את הבעיה, מה שונה בכם?
"למוצר עצמו יש מיקרו-מניפסט והוא להרוג את כל התוכן המרקטיאלי השטחי והאובר-ממותג ע"י רתימת קהילה של אנשי שיווק.
עולם השיווק גדוש בתוכן 'מקולקל' ואנחנו יצרנו פיסה קטנה של גן עדן ובה עולים רק תכנים ברמה כזו שמשתמשים אמרו לנו שהם מפחדים להקליק על כתבות כי הם יודעים שהם ייצאו עם שיעורי בית או שהאסטרטגיה שלהם תשתנה. למעשה הקהילה מציעה תכנים ואני עובר על כולם. כן, על כולם ומוודא שהם מיושרים עם האג'נדה של זסט שציינתי קודם.
"לא סקיילבילי" תגידו? בזסט הסקיילביליות צריכה להיות רק באיכות ומבחינתנו שיעלו (רק) 100 כתבות ביום. לא צריך יותר ודוגרי אני גם לא חושב שיש יותר מ100 מאמרי-על בתעשייה שלנו ביום. הפלטפורמה היא סופר מפותחת ולעוסה היטב. יש אלמנט של סושיאל שאנשי שיווק יכולים לעקוב אחד אחרי השני וכלים שעוזרים לך לנבור בדאטה בייס ולמצוא כתבות שאפשר לבנות איתם אסטרטגיית שיווק ל-10 השנים הבאות. העובדה שהכל עובר אישור ידני גורמת לכך שאי אפשר לעשות אצלינו מניפולציה על שום דבר. לא upvotes, לא שיתופים, לא תגובות לא כלום שיכול להשפיע על אופי התוכן או על כמות החשיפה שלו."
– מה התוכניות שלכם לעתיד?
"אנחנו ממוקדים בסגמנט של אנשי שיווק ולמרות שהגענו ל-Product Market Fit עוד לפני שהשקנו, חובת ההוכחה היא עדיין עלינו.
ברמה הטכנולוגית והמוצרית פיצחנו כמה דברים מורכבים שלא היו קיימים קודם בכל מה שקשור לפלטפורמת New Tab Extensions אבל עדיין יש לאן לצמוח ולשכלל את הקיים. אני מאמין שבקרוב ניכנס לעוד וורטיקלים וזו תיהיה התפתחות עיסקית משמעותית בשבילנו."