לפני מספר חודשים אירחנו כאן בבלוג, את יעל קוכמן, יועצת בתחום ה Content & Inbound Marketing, היא טענה ש"קורות החיים הם כרטיס הביקור של המועמד. אם הוא לא מסוגל לכתוב מסמך קו"ח שימכור אותו כמו שצריך, איך יכתוב דף נחיתה, פוסט בפייסבוק או קופי לקמפיין?" ולמעשה נתנה למסמך אחד משמעות הרת גורל. קורות החיים הם הרגל בדלת, המידע הראשוני שהחברה מקבלת על המועמד וצריכים " לפתות" ולסקרן מספיק על מנת לרצות לראות ממנו עוד.
הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא לתאר את הנסיון בתעשייה, לבנות את הקריירה מחברות ותפקידים מספיק מעניינים ולהצליח להעביר בכמה שורות על כל תפקיד את עיקר הדברים עם טעם של עוד. אבל מה קורה כאשר רוצים לקחת את הצעד הראשון בתעשיה? איך כותבים קו"ח כשעוד אין הרבה ניסיון תעסוקתי? בעיה ידועה וכואבת, מה כבר אפשר לרשום בקורות חיים כשעוד לא ממש צברתם ניסיון תעסוקתי. הלחץ הזה לא להשאיר עמוד ריק מידי גורם למועמדים רבים להכניס פרטים לא רלבנטיים בעליל כדי למלא את העמוד. זיכרו- עדיף עמוד לא מלא מאשר עמוד מלא בפרטים לא חשובים שברור לכל שרשמתם כדי למלא את העמוד.
ובכן, קבלו 6 עצות לג'וניורים המתחילים בעולם הדיגיטל ומתקשים בניסוח קו"ח.
1.דווקא בדיגיטל יש יותר מקום ויותר כבוד לפרוייקטים דיגיטליים שעשיתם. אם כתבתם מאמרים שהתפרסמו איפה שהוא, בלוג עם עוקבים, אפילו ערוץ אינסטגרם שאתם מתחזקים כמו שצריך- שימו לינקים, למעשה זה מהדהד חזק יותר…
2. מכרתם בעגלות בארה"ב (או כל מקום אחר)- ציינו זאת, נסו לתת בתיאור מעבר לעיסוק התייחסות לפן המסחרי, הצהרה שהצלחתם להעלות את המכירות בעגלה ב- 120% היא חשובה (רק אם היא נכונה כמובן) ותידרשו גם להסביר איך עשיתם את זה, אבל זה מושך את העין וגורם לצד השני לחשוב- איך הם עשו את זה?. בכלל בעולמות הדיגיטל כל המרבה במספרים הרי זה משובח, אז נסו להתייחס לדברים שעשיתם מהפן הזה.
3. צופים- מסתבר שמכל תנועות הנוער, אם יש תנועה שיכולה to make or break the deal זו הצופים. מעסיקים שהיו צופיפניקים מורעלים בעצמם ייתנו משקל משמעותי למועמדים שהיו גם. אז בהיעדר ניסיון תעסוקתי אחר, מומלץ להרחיב על ה"קריירה" שעשיתם בשבט. כמובן בתנאי שעשיתם משהו מעבר לחניכות. לא הייתם בצופים, אבל כן בשומר הצעיר או הנוער העובד? גם תנועות נוער אחרות תופסות ומומלץ לציין את התפקידים השונים שעשיתם בתנועה.
4. כשמדובר בעבודת סטודנט- ציינו שמדובר בעבודה סטודנטיאלית. ואם מדובר בעבודות מזדמנות אז אין מה לחפור ולפרט יותר מידי. כלומר, מילצרתי במסעדת השף בלה בלה בשנים האלה והאלה זה מספיק. כולנו יודעים מה מלצר עושה, ממש אין טעם לרשום מתחת בבוליטים מה כלל התפקיד, אנחנו יכולים לנחש….
5. במיוחד כשעוד אין לכם ניסיון תעסוקתי רשמו את הקו"ח באנגלית. ראשית כי אנגלית היא העברית של עולם הדיגיטל ושנית כי באנגלית ניתנת לכם הזדמנות להוכיח יכולת שליטה בשפה.
7. רשמו מה אתם רוצים לעשות, לא בכללי: "מחפש לעשות משהו עם אנשים", תהיו ספציפיים: מחפש תפקידי ניהול לקוח/ תקציבאי וכו'. בקו"ח של אנשים עם ניסיון לא בטוח שהיינו ממליצים על זה, אבל למי שבתחילת הדרך, זה עוד מקום להראות את המוטיבציה שלכם ואת הכיוון אותו אתם רוצים לקחת.
6. פסיכומטרי- מספר כל כך חשוב שיכול לשנות את הכל. אם יש לכם פסיכומטרי גבוה- שימו את זה בהבלטה. פסיכומטרי נחשב למנבא מוצלח מאוד לתחום של אנליטיות ובעולם הדיגיטל שבו הכל כמית ומדיד, אנשים עם יכולות אנליטיות גבוהות הם מצרך נמכר. אין לכם פסיכומטרי מספיק גבוה? ממוצע גבוה של תואר אנליטי גם עושה את העבודה. אין תואר אנליטי ולא ציון פסיכומטרי מספק? תשלימו את מבחני האנליטיות באתר של Qualimatch ויהיה לכם ציון להתהדר בו.
זיכרו, תהליך של כניסה לתעשיית הדיגיטל לפעמים ארוך ומתיש, שומעים הרבה לא, שולחים הרבה קורות חיים ולרוב לא מקבלים תשובה. אל תתיאשו, תיקחו כל פידבק ותלמדו ממנו, תשפצו את קורות החיים בהתאם למשרות אליהן אתם שולחים קורות חיים ותיעזרו במי שאתם יכולים, תעשיית הדיגיטל היא רחבה וענפה והמשרות מחכות רק לכם.
ב ה צ ל ח ה 🙂